Ante Gotovina, Ivan Čermak i Mladen Markač preuzimaju komandovanje ukrajinskom vojskom

Posted on March 6, 2014 by

1Kako Hrvatska štampa piše, ‘generali’ su dobili poziv  iz bratske Ukrajine   na koji nisu mogli da se ogluše. Citat:

Proslavljeni hrvatski general nije se mogao oglušiti na pozive prijateljske Ukrajine za konačno oslobođenje od ruskog jarma.

Republika Ukrajina se definitivno odlučila izboriti za svoj suverenitet nad cijelim teritorijem. Ukrajinski parlament Verhovna Rada je danas uputila poziv umirovljenim generalima Anti Gotovini, Ivanu Čermaku i Mladenu Markaču da svojim iskustvom u Domovinskom ratu pomognu borbi svih ukrajinskih građana protiv velikoruske hegemonije. Naime, umjesto da se zanose oficirima koji su od rata vidjeli samo vojne vježbe, Verhovna Rada je odlučila potražiti pomoć u posljednjoj pobjedničkoj vojsci u Europi – Hrvatskoj vojsci!- Vaše iskustvo, ljubav prema domovini i slobodi, disciplina i poštenje najveći su jamci da ćete posao obaviti na korist i prijateljstvo ukrajinskih građana. – stoji u priopćenju koje potpisuje Verhovna Rada.gotovina_us2Gotovina sa američkim oficirima pred pripremu Oluje, 1995. 

Anti Gotovini je pak, ukazana još veća čast: trebao bi biti imenovan za zapovjednika ukrajinske kopnene vojske, dok bi Čermak i Markač prvenstveno bili savjetnici.

– Imam želju, zdravlja i mogućnosti pokazati da hrvatski vojnik koji se dokazao u Domovinskom ratu može pomoći potlačenim narodima, naročito kad je riječ o našoj braći Ukrajincima. Odvest ću ukrajinske građane u pobjedu i blagostanje – rekao je Gotovina.

———– kraj citata.

Ako je sudeći po prethodnim ,,radovima ovog krvavog tima, neka se Krimljani i ostali nekatolici i nefašisti spreme za egzodus.

CRoatian nazi

 

 News- Bar http://www.news-bar.hr/ 

Advertisements
Posted in: Uncategorized