Српски добровољци стигли у Свеастопољ

Posted on March 5, 2014 by

0У Севастопољ је стигла група српских добровољаца да  подржи одбрамбене јединице локалне самоуправе.

Портсмут, 5. март. / Итар-Тасс /. Неколико добровољаца  из Србије стигло је у град Севастопољ како би помогли  јединицама за самоодбрану под командом  локалне самоуправе и Козацима ради обезбеђења реда и мира на ризичним пунктовима широм града. Ово је речено на конференцији за новинаре у Севастопољу, којој су присуствовали и тек пристигли  Срби.

KrimСрпски добровољци у Севастопољу

“Ми представљамо организацију” Четнички покрет “;  можете их упоредити са Козацима у Русији. Наш циљ је да братском руском  народу искажемо  подршку у име  српског народа.  Код вас се сада дешава оно што се дешавало код нас – Запад и ЕУ дају огроман новац  опозицији да говори и да вас убеђује како се добро живи у Европи,  те да је у Унији све мед и млеко, – али то је лаж, “- изјавио је лидер српских добровољаца  Милутин Малишић.

У Севастопољ је за сада пристигло  петоро Срба. Сви су учесници одбрамбеног рата 1999, где су били део полицијских оружаних снага.  “Дошли смо на позив Козака. Током грађанског рата у Југославији, многи руски добровољци дошли да подрже српски народ. Ми смо мали народ и не можемо послати велики број људи, али гајимо братску љубав према руском народу, “- рекао је Малишић.

Према козачким изворима, Срби ће  бити задужени за контролу једном од контролних пунктова на улазу у град Севастопољ.

Итар  – Тасс

Advertisements
Posted in: Uncategorized