Promocija „Velike Albanije“: Plav i Gusinje šesta zvezdica

Posted on March 4, 2014 by

0Albanski političar Kočo Danaj dolazi na sever Crne Gore da lobira za svoju politiku. Cilj posete promocija „Velike Albanije“ u koju bi ušle i crnogorske opštine

TOKOM marta 2014. posetićemo albanske teritorije u Plavu i Gusinju. Naravno, glavna tema biće nužnost formiranja prirodne Albanije.

Ovako je na fejsbuk-profilu prvu “zvaničnu” posetu Crnoj Gori najavio albanski istoričar i lider “Liste za prirodnu Albaniju”, Kočo Danaj, koji stiže “kako bi promovisao projekat zajedničke države Albanaca, odnosno ujedinjenje Albanaca u regionu”.
zastave-albanijakosovo-foto-rts_iff

Danaj stiže po šestu zvezdicu. Naime, kada je prilikom samoproglašenja samozvane države Kosovo predstavljena i zastava, iznad mape Kosova našlo se šest zvezdica, što je izazvalo nedoumice samo kod neupućenih. Jer, država stvarana terorom nad nedužnim nealbanskim življem predstavlja samo jednu od zvezdica. Ostale zvezdice, za šta se zalaže organizacija Koče Danaja, osim matice Albanije predstavljaju delove Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke u kojima žive Albanci.

Velika-Albanija-u-udzbenik-geografije

 

tzv. Velika Albanija se u albanskim udžbenicima izučava kao ,,zemlje na kojima žive Albanci,a koje su nepravedno van granica zvanične države Albanije i čine ,,Prirodnu Albaniju” 

Projekat “Velike Albanije”, odnosno “Albanske lige”, posebno “druge” koju je formirao nemački Abver 1943, pretočen je u “prirodnu Albaniju”. Danaj je najavio da će od Međunarodnog sudu pravde u Hagu zahtevati poništenje odluka o podeli Osmanlijskog carstva donetih na Londonskoj konferenciji u decembru 1912.

Za pripajanje delova susednih država “prirodnoj Albaniji” bio bi organizovan referendum među albanskim stanovništvom. Naravno, bez mišljenja pripadnika ostalih naroda na toj teritoriji. Zvanično, jedina parlamentarna albanska partija u regionu koja sarađuje sa Danajem je Samoopredeljenje Albina Kurtija.

MILOV DUG ALBANCIMA:  ĐukanoviĆ je zaboravio da bez Albanaca Crna Gora ne bi bila nezavisna. Bez Albanaca on će izgubiti vlast u Podgorici. Jednostavno, to što Đukanović sada govori nezahvalno je i šovinistički – kazao je Danaj.

Danaj je u SAD povezan sa crnogorskim Albancima, pa je prošle godine formirao ogranke “Liste” u Mičigenu, a na čelu koga je bivši funkcioner Demokratskog saveza i prvi albanski poslanik u crnogoskom parlamentu Ljeka Ljuljđuraj. Potpredsednici američke ekspoziture Danajeve organizacije su Ruždi Đokaj i Rok Dedvukaj, američki državljani poreklom iz Malesije, koji su hapšeni 2006. u akciji “Orlov let”, pod sumnjom da su planirali oružanu pobunu Albanaca u Crnoj Gori, a koja je trebalo da počne baš na području Plava i Gusinja.

Da li će zvanična Crna Gora dozvoliti posetu Danaja? Problem je što su u opštini Plav, pravoslavci ali i Bošnjaci i Muslimani, bili šokirani izlaskom osnovaca iz učionica u centar Gusinja, s albanskim zastavama i transparentima kojima su slavili Dan zastave, nacionalni praznik Albanije – 28. novembar.

 

Večernje Novosti,  3. Mart 2014.

Advertisements
Posted in: Uncategorized